Aquestes jornades tenen lloc a Granada el 28 i 29 de gener de 2016

11/01/2016

La manca d'una regulació clara, completa i comuna del conjunt de relacions de les Administracions Públiques, com a part del poder executiu, ni en el seu àmbit intern, entre administracions, ni en l'extern, amb els ciutadans i la resta de poders de l'Estat, ha donat lloc a actuacions duplicades i ineficients de les Administracions, amb procediments administratius massa complexos que han generat problemes d'inseguretat jurídica.
Per superar aquestes deficiències era necessària una reforma integral i estructural que permetés ordenar i clarificar com s'organitzen i relacionen les administracions tant externament, amb els ciutadans i empreses, com internament amb la resta d'Administracions i institucions de l'Estat.
A aquests desafiaments pretén donar resposta la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic. Una reforma integral de l'organització i funcionament de les Administracions que ve a modificar els pilars fonamentals sobre els que recau el Dret Administratiu espanyol.
Conèixer, en conseqüència, les principals novetats d'una reforma d'aquesta envergadura és la finalitat d'aquestes jornades. Un espai de reflexió i debat que estarà guiat pels experts de més reconegut prestigi en la matèria i que ens permetran analitzar i reflexionar sobre el nou escenari d'actuació de les nostres administracions públiques.