La Federació de Municipis de Catalunya, l'Oficina Antifrau de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques han organitzat una sèrie de sessions formatives dirigides als electes locals. La primera d’aquestes sessions va tenir lloc el dijous 21 de gener al Museu d’Història de Barcelona






21/01/2016

Aquestes actuacions volen conscienciar alcaldes i regidors del seu paper de lideratge en la lluita contra la corrupció i de la necessitat de la seva implicació activa en les tasques de prevenció i en la promoció de conductes d’acord amb les exigències del bon govern i de la bona administració. Al mateix temps, les conferències pretenen respondre les preguntes que sovint es plantegen alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, equips de govern i plens municipals, d’acord a la demanda, cada cop més exigent, de la ciutadania de fomentar la integritat de les seves institucions.

Aquesta onada de sessions presenta la novetat de ser oberta a tots els municipis, i s’estén a tot el territori, amb sessions programades a la resta de demarcacions durant el primer trimestre de 2016. Així, hi ha convocades sessions a Tarragona, Lleida, Girona, la Seu d’Urgell i Tortosa.

La inauguració de la primera sessió, a Barcelona, ha anat a càrrec del director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i dels presidents de les dues associacions municipalistes, Xavier Amor (FMC) i Miquel Buch (ACM).

El president de l'FMC ha remarcat en la seva intervenció "el nostre compromís per una administració neta, transparent, fiable i propera a la gent. Anem seriosament, amb una visió institucional seriosa, ferma, ben trenada, amb el Consell d'Europa, per garantir a la gent que la bona administració i el bon govern són drets ciutadans i que la mala praxi i la corrupció les combatrem amb tota la nostra força". Al mateix temps, ha afirmat que "som la primera entitat associativa municipal en disposar d'un programa de compliance".

En acabar, ha dit que "la recuperació de la confiança institucional depèn d'assegurar el funcionament del govern d'acord amb les normes de l'estat de dret. I, amb això, electes i treballadors públics tenim molt a fer".

 

Les properes sessions són les següents:

L'11 de febrer, al Telecentre, de La Seu d'Urgell

El 18 de febrer, a la Diputació de Tarragona – Sala Santiago Costa

El 25 de febrer, a la Casa de Cultura de Girona – Aula Magna

I, finalment, el 3 de març, a la Sala d'Actes de la Diputació de Lleida

El 28 de gener es va celebrar la sessió al Consell Comarcal del Baix Ebre.