En el transcurs de la reunió del Consell Territorial de la FEMP, celebrada el dimarts 26 de gener, i a la qual hi va assistir el president de l'FMC, Abel Caballero va anunciar que el text serà elevat al nou govern central. La FEMP insisteix, a més, en reclamar un canvi en l'actual interpretació del sostre de despesa que doni més flexibilitat als municipis






27/01/2016

Amb la posada en marxa d'aquest treball, es dóna compliment a un dels mandats més rellevants de la darrera assemblea de la FEMP i a una de les reivindicacions més llargament manifestades per l'entitat que, tal com ha assegurat el seu president, el també alcalde de Vigo, "no romandrà aturada encara que no hi hagi un govern constituït". En la seva intervenció es va referir igualment al sostre de despesa, insistint en la necessitat d'una nova interpretació d'aquest paràmetre econòmic, que permeti als municipis plantejar els seus pressupostos sense les limitacions que suposa el model actual.

En referència a les competències municipals i a l'autonomia local, el president de la FEMP va manifestar la importància d'atorgar reconeixement constitucional als dos aspectes i va reiterar que la FEMP "ha de ser present en la reforma de la Constitució”.

Al mateix temps, Caballero va destacar que si la reforma constitucional i, sobretot, el nou finançament local són elements fonamentals d'aquest nou mandat, la qüestió central continua essent l'LRSAL, la derogació de la qual seguim exigint.

En aquesta primera reunió del Consell Territorial de la FEMP en l'actual període, va anunciar també que es reforçaran les relacions amb tots els àmbits territorials i es continuarà mantenint contacte amb elles amb l'objectiu de conèixer més de prop el seu dia a dia i oferir-lis tot el suport.

En aquesta primera reunió de l'any, a més de Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya, també hi va assistir Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; i Àngel Ros, alcalde de Lleida.