El dimecres 10 de febrer, Juan Ávila, va estar a Barcelona i es va entrevistar amb el president i el secretari general de l'FMC






10/02/2016

Aquesta visita enceta una nova etapa de relació entre la Federació de Municipis de Catalunya i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en la que es preveu tractar qüestions d'interès per al futur dels governs locals. En aquesta primera reunió es van tractar temes de coordinació relatius al Consejo Territorial de la FEMP, l'agenda per a la innovació del govern local, la reforma de les hisendes locals, la defensa de l'autonomia local, la nova ciutadania i les ciutats, etc.

A continuació, Juan Ávila, acompanyat de Xavier Amor i de Juan Ignacio Soto Valle, president i secretari general de l'FMC, respectivament, es van apropar a la seu de l'àrea Metropolitana de Barcelona, on van mantenir una reunió de treball amb el gerent de l'AMB, Ramon Torra, per tal de conèixer diversos projectes d'innovació endegats per l'àrea, especialment els relatius a les smart citys i d'altres projectes d'innovació en  la gestió de serveis urbans.

Recordem que Juan Ávila va ser escollit secretari general en el darrer ple de la FEMP que va tenir lloc el 19 de setembre de 2015. Anteriorment havia treballat com a assessor del Defensor del Poble. Entre els anys 2007 i 2011 va ser president de la Diputació de Cuenca i finalment, el maig de 2011 va ser escollit alcalde de Cuenca, càrrec que va ocupar fins a l'any 2015.