Aquesta disposició té per objecte l'establiment i l'aplicació de procediments relacionats amb les avaluacions d'impacte de la seguretat viària, les auditories de seguretat viària, les inspeccions de seguretat viària i la gestió de la seguretat a les infraestructures viàries

19/02/2016

Aquest decret s'aplica en aquelles infraestructures viàries titularitat de la Generalitat de Catalunya que formin part de la xarxa transeuropea de carreteres, amb independència que es trobin en fase de disseny, construcció o explotació. Resten exclosos de les previsions d'aquest Decret els túnels de carretera als quals resulti d'aplicació la Directiva 2004/54/CE, de 29 d'abril, de requisits mínims de seguretat per als túnels de la xarxa transeuropea de carreteres, o el corresponent decret que la desplegui al nivell de les competències de la Generalitat de Catalunya.

Tanmateix, cal tenir present que la disposició addicional segona estableix respecte de les "Infraestructures viàries no gestionades directament per l'Administració de la Generalitat de Catalunya”, el següent: "En aquells trams d'infraestructures viàries que no es gestionin directament per l'Administració de la Generalitat de Catalunya, els/les seus/seves gestors/gestores, sota la supervisió de la direcció general competent en matèria d'infraestructures viàries de la Generalitat de Catalunya, han de realitzar les mesures previstes en els articles 4, 6 i 7 d'aquest Decret”. És a dir, aquests gestors restaran subjectes a realitzar una auditoria de seguretat viària del disseny de la infraestructura (art. 4); a inspeccions per part la direcció general competent en matèria d'infraestructures viàries (art. 6); i a la realització d’un seguiment sistemàtic i d’un anàlisi de l’accidentalitat en les vies de servies de l'àmbit de la infraestructura (art. 7).