Una resolució publicada al DOGC aprova les bases específiques que han de regir aquestes subvencions

19/02/2016

L'objecte d'aquestes bases és la concessió de subvencions en espècie que consisteix en la contractació de les actuacions d'espectacles d'arts escèniques i concerts professionals inclosos en el catàleg d'espectacles Programa.cat que formin part de la programació estable d'iniciativa municipal.

L'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural abonarà directament a la companyia, formació musical o empresa responsable de l'espectacle la part subvencionada del seu cost i la resta l'ha de pagar l'ens local que l'ha programat. Queden excloses d'aquesta línia de subvencions:

a) Les programacions d'ens locals en equipaments classificats com a equipaments escènics i musicals locals multifuncionals i centres de producció territorial del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (en endavant SPEEM), d'acord amb el Decret 48/2009, de 24 de març.

b) Les programacions dels equipaments de la ciutat de Barcelona.

c) Les programacions d'ens locals en equipaments escènics i musicals de caràcter singular, d'acord amb el Decret 48/2009, de 24 de març.

d) Les actuacions d'espectacles que siguin d'entrada gratuïta, amb l'excepció de les propostes artístiques que s'hagin concebut per fer-se al carrer.

e) Les actuacions que formin part del programa de la festa major del municipi, exceptuant les propostes d'arts de carrer.

f) Les funcions destinades específicament a públic escolar.

g) Les funcions concebudes o destinades al ball del públic assistent (orquestres de ball, discjòqueis, ballades de sardanes, entre d'altres).

h) Els espectacles que no siguin de caràcter professional.

i) Els espectacles realitzats per professionals de l'àmbit de les músiques clàssiques, modernes o populars que no hagin dut a terme un mínim de tres actuacions o concerts en programacions professionals des de l'1 d'octubre de dos anys anteriors al de la concessió de la subvenció o que siguin bandes que exclusivament interpreten versions (cover bands) o que siguin bandes tribut.

Als efectes d'aquestes bases s'entén perbandes tributaquelles formacions musicals que imiten les obres d'altres grups amb gran projecció o penetració en els mitjans de difusió. Pel que fa al so i a la imatge, es caracteritzen per disposar d'una fitxa artística i una posada en escena que recorda amb la màxima fidelitat el grup al qual es fa l'homenatge.

j) Els espectacles i concerts de creació local que només s'exhibeixen al mateix municipi en què s'han creat.

Poden optar a aquestes subvencions els ajuntaments de Catalunya o ens públics vinculats o dependents, inclosos els consorcis, les fundacions i les societats mercantils amb capital social íntegrament o majoritàriament de les entitats esmentades.

Les bases també concreten els requisits, condicions i incompatibilitats dels subjectes i les activitats; la quantia de les subvencions; la despesa subvencionable; la documentació que cal presentar amb la sol·licitud; el procediment de concessió; la justificació; i altres obligacions de les persones beneficiàries.