Molts ajuntaments presten serveis i organitzen activitats adreçades a menors. El personal que contracti haurà de disposar de la certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals

23/02/2016

El Ministeri de Justícia ha facilitat a la FEMP una Guia en la què es detallen els diferents procediments que es poden seguir per recaptar la certificació del Registre central de delinqüents sexuals (enllaç a la part inferior).

El certificat no només el pot sol·licitar l'interessat, sinó que aquest pot autoritzar (prèviament i expressament) l'Ajuntament perquè ho faci en el seu nom. I no només això, sinó que també l'Ajuntament, si ho desitja, pot col·laborar amb organitzacions privades que hagin de sol·licitar als seus empleats o col·laboradors la referida certificació, ocupant-se de llençar la petició a la Plataforma d'Intermediació de Dades (PID) del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

Per últim, cal recalcar, com diu la Guia ajunta, que la certificació no és requisit indispensable per poder participar en les convocatòries per buy cobrir llocs de treball d'aquestes característiques, per la qual cosa només serà necessària la certificació per a aquells qui resultin seleccionats i en el moment previ a la seva incorporació o accés al lloc de treball, essent suficient per poder participar en les proves que els interessats aportin una declaració responsable juntament amb la sol·licitud o instància.