Comunicació per a la verificació de les obligacions pendents de pagament per les Comunitats Autònomes, derivades de normes i convenis que incloguin la clàusula de garantia de l’art. 57 bis de la Llei 7/1985, de 2 d’abril

23/02/2016

A l’Oficina Virtual trobareu la Nota que el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques ha publicat en relació a la verificació de les Entitats Locals de les Obligacions pendents de pagament, comunicades per les Comunitats Autònomes, derivades de normes autonòmiques de delegació de competències o de convenis subscrits que, incloent la clàusula de garantia de l’art. 57 bis de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, compleixin la resta de requisits establerts en el RDL 17/2014, de mesures de sostenibilitat financera de les comunitats autònomes i entitats locals i altres de caràcter econòmic.

TERMINI: Període comprès entre el 22 de febrer i fins el 7 de març, inclusivament.

I. Aplicació en relació al Pla Pressupostari a mig termini 2017-2019 d’Entitats Locals

En la mateixa pàgina web de l’Oficina Virtual trobareu també l’aplicació que permet que les Entitats Locals puguin comunicar la informació comptable del Pla Pressupostari a Mig Termini al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

L’Ordre HAP/2105/2012, d’1 d’octubre, per la que es desenvolupen les obligacions de subministrament d’informació previstes en la LO 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, estableix en el seu art. 6 l’obligació de remetre informació sobre els plans pressupostaris a mig termini, d’acord amb l’art. 29 de la LO 2/2012, en els que s’emmarcarà l’elaboració dels pressupostos de les Entitats Locals, i mitjançant els quals es garanteix una programació pressupostària coherent amb les objectius d’estabilitat pressupostària i de deute pública i de conformitat amb la regla de despesa.

El Ministeri ha publicat una guia de consulta que té per objecte mostrar els formularis bases en compliment de l’esmentada obligació referent al període 2017-2019, i que podeu consultar en la mateixa pàgina web de l’Oficina Virtual o en l'enllaç inferior.

TERMINI: L’aplicació per remetre la informació al Ministeri estarà oberta fins les 24h del 14 de març.