S’ha publicat un decret té per objecte regular: a) La comunicació prèvia a l'inici de l'activitat de producció, de transport i d'agent o negociant de residus, prevista a l'article 24.1.a) del Text refós de la Llei reguladora dels residus, aprovat pel Decret legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, i la prevista a l'article 29 de la Llei 22/2011, de 28 d'abril, de residus i sòls contaminats; i b) El Registre general de persones productores de residus de Catalunya i el Registre general de persones gestores de residus de Catalunya, adscrits a l'Agència de Residus de Catalunya

29/02/2016

El director o directora de l'Agència de Residus de Catalunya ha d'aprovar mitjançant una resolució el model normalitzat de comunicació prèvia de les activitats previstes a l'article 4 que, com a mínim, ha de contenir el que s'especifica a l'annex VIII de la Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats. Aquest model es fa públic mitjançant el web de l'Agència de Residus de Catalunya.

Qualsevol referència al Registre de productors de residus industrials de Catalunya, al Registre general de gestors de residus industrials de Catalunya o al Registre de transportistes de residus de Catalunya, que es trobi en algun precepte de la normativa vigent en matèria de residus, s'ha d'entendre realitzada al Registre general de persones productores de residus de Catalunya o al Registre general de persones gestores de residus de Catalunya, segons escaigui.

El Registre de productors de residus industrials s'incorporen al Registre general de persones productores de residus de Catalunya. Les inscripcions que consten en el Registre general de gestors de residus de Catalunya s'incorporen al Registre general de persones gestores de residus de Catalunya. Les inscripcions que consten en el Registre de transportistes de residus industrials de Catalunya i en el Registre de transportistes de residus inerts de construcció i demolició de Catalunya s'incorporen al Registre general de persones gestores de residus de Catalunya.

El decret deroga les disposicions següents:

a) Els articles 4, 9, 10, 11, 12, 13 i 14 del Decret 93/1999, de 6 d'abril, sobre procediments de gestió de residus;

b) El Decret 115/1994, de 6 d'abril, regulador del Registre general de gestors de residus de Catalunya; i,

c) Els articles 17 i 18 i l'annex del Decret 89/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el Programa de gestió de residus de la construcció de Catalunya (PROGROC), es regula la producció i gestió dels residus de la construcció i demolició i el cànon sobre la deposició controlada dels residus de la construcció.