L'FMC va acollir aquesta sessió formativa, amb l'aforament completament ple, per informar de les obligacions que preveu la Llei 16/2015






01/03/2016

El 13 d'agost de 2015 va entrar en vigor la Llei 16/2015, de 21 de juliol, de simplificació de l'activitat administrativa de l'Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d'impuls de l'activitat econòmica que té per objectiu reduir els tràmits, incrementar la transparència i la simplicitat dels procediments i eliminar el temps per iniciar una activitat. La Llei regula un canvi de model en la relació entre l'Administració i les empreses basat en la confiança en l'empresariat i en la reducció de les barreres administratives, i estableix com a règims generals d'intervenció la comunicació prèvia i la declaració responsable.

Aquesta jornada, que està organitzada conjuntament per la Federació de Municipis de Catalunya i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, està adreçada principalment a tècnics i personal de l’Administració local amb responsabilitat o vinculades a la regulació i tramitació de les activitats econòmiques.

L'acte d'inauguració ha anat a càrrec de Martí Carnicer, alcalde del Vendrell i president de l'Àmbit de Serveis Econòmics de l'FMC; Antoni Cañete, secretari general de PIMEC; i Consol Cervera, responsable de Coordinació i Seguiment de Projectes Estratègics del Departament d'Empresa i Coneixement. A continuació han intervingut Natàlia Cantero, responsable de Finestreta Única Empresarial municipal (FUE); Marta Rovira, responsable de Canal Empresa; i Ferran Farriol, cap de Projectes Organitzatius del Consorci Administració Oberta de Catalunya. Tots ells  han informat als assistents de les obligacions que preveu la Llei 16/2015 i han presentat les solucions que estan a la seva disposició per complir aquestes obligacions.

Ha clausurat la jornada Lluís Bahamonde Falcón, adjunt a presidència i president de la Comissió de Sanitat de PIMEC.