Resolució de 4 de gener, publicada al DOGC núm. 7071, de 3 de març de 2016

07/03/2016

La resolució aprova el Programa d'inspecció ambiental integrada de Catalunya per a l'any 2016. El text íntegre es pot consultar al web del Departament de Territori i Sostenibilitat (seguint els apartats: Inici > Medi ambient > Empresa i producció sostenible > Prevenció i control d'activitats > La Llei de prevenció i control ambiental d'activitats > Control ambiental i acció inspectora > Inspecció ambiental integrada: Pla i Programa d'inspecció ambiental integrada de Catalunya > Normativa i documentació).

El Pla d'inspecció ambiental integrada de Catalunya per al període 2014-2016 és un document marc de caràcter pluriennal que ofereix les orientacions estratègiques en matèria de comprovació i verificació de les activitats cobertes amb la finalitat de garantir el compliment de les condicions ambientals establertes per la legislació ambiental i per les autoritzacions ambientals, i es desenvolupa i s'executa per mitjà de programes anuals.

A partir de l'experiència assolida en l'execució del programa d'inspecció per als anys 2014 i 2015, s'elabora el Programa d'inspecció ambiental integrada de Catalunya per a l'any 2016, que s'estructura en set apartats amb el contingut que, en síntesi, s'indica a continuació.

Una primera part introductòria, en la qual s'especifiquen els antecedents, els recursos disponibles, la normativa que aplica i els objectius que es persegueixen.

També es refereix a les actuacions d'inspecció ambiental integrada que inclou el Programa, i diferencia entre tres modalitats: programades, no programades i documentals.

S'estableixen les actuacions de millora contínua i de cooperació que es preveuen, com ara accions formatives, intercanvi d'experiències i activitats de coordinació, i els indicadors que es preveu utilitzar per fer l'avaluació i el seguiment del Programa.

El Programa es completa amb una descripció amb detall d'aspectes de caràcter més tècnic com ara el protocol aplicat per a l'avaluació dels riscos ambientals dels establiments i el criteri per a la selecció dels establiments objecte d'inspecció ambiental integrada.