La Comissió Europea preveu publicar el proper 22 de març la convocatòria del programa URBACT III relativa a la creació de xarxes de ciutats d'implementació d'estratègies urbanes integrades sostenibles i dels corresponents plans d'acció






10/03/2016

L'acte de llançament tindrà lloc a Brussel·les el proper 23 de març.
 
Les ciutats que formaran part d'una d'aquestes xarxes d'implementació no solament podran intercanviar experiències i bones pràctiques, sinó que també treballaran plegades en la millora de les seves estratègies i plans d'acció, i en la generació de noves idees per respondre als reptes relatius al desenvolupament urbà sostenible.
 
Els beneficiaris són ciutats, municipis o pobles, que mitjançant la implementació de les seves estratègies pretenen trobar respostes a uns determinats reptes a nivell local i disposen dels fons necessaris per iniciar i treballar l'estratègia escollida. També seran elegibles nivells infra-municipals de govern, autoritats metropolitanes i aglomeracions organitzades.
 
S'escollirà una ciutat líder que comptarà amb entre set i nou ciutats associades (dels 28 Estats membres, Noruega i Suïssa). Caldrà que els socis respectin un equilibri entre les ciutats de regions menys desenvolupades i més desenvolupades/en transició de la UE. La cobertura temàtica del programa preveu que els projectes s'emmarquin en algun dels objectius temàtics de la Política de Cohesió de la UE. La data límit per a la presentació de propostes és el proper 22 de juny.