Aplicació disponible a l'Oficina Virtual per a la Coordinació financera amb les Entitats Locals

15/03/2016

A l'Oficina Virtual per a la Coordinació financera amb les Entitats Locals del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques està disponible l'aplicació informàtica sobre l'actualització continua de la Central d'Informació de Riscos de les Entitats Locals- CIR-Local", que ha estat modificada per tal de tenir en compte les necessitats d'informació derivades de les Resolucions de 31 de juliol de 2015, de la Secretaria General del Tresor i Política Financera, per la que es defineix el principi de prudència financera aplicable a les operacions d'endeutament i derivats de les comunitats autònomes i entitats locals; i de la Resolució del 9 de setembre de 2015 de la Secretaria General Autonòmica i Local, que defineix el principi de prudència financera de les entitats locals de les operacions financeres que tinguin per objecte actius financers o la concessió d'avals, reavals o d'altra classe de garanties públiques o mesures de suport extra-pressupostari.

  • Aquesta aplicació informàtica permet l'actualització de dades per part de les Entitats Locals i dels seus ens dependents (Organismes Autònoms i/o Entitats Públiques Empresarials).
  • Permet als responsables autoritzats de les entitats locals a comunicar totes les seves operacions d'endeutament o bé que comportin qualsevol risc financer.
  • Permet als interventors locals certificar i comunicar la variació neta d'actius financers a 31 de desembre de cada exercici en termes de comptabilitat nacional (Resolució de 9 de setembre de 2015 de la SGCAL). Aquesta aplicació estarà oberta fins el 31 de maig de 2015 per a comunicar i certificar la variació neta d'actius financers a data de 31 de desembre de 2014. A partir d'aquesta data s'habilitarà l'aplicació de captura per a realitzar la comunicació i certificació corresponent a 31/12/2015.

Degut a la importància i necessitat d'actualitzar totes les operacions de risc que ja existeixen en la CIR-Local d'acord amb el nou model establert, us recomanem la lectura de la guia amb les instruccions d'accés a l'aplicació "Actualització continua de CIR-Local", que trobareu en la mateixa pàgina de l'Oficina Virtual.