El passat dissabte 9 d'abril la Federació de Municipis de Catalunya va participar en la Jornada de treball que organitza la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Fundació Jaume Bofill, amb el títol 'L'Educació a Temps Complet'






08/04/2016

L'estudi 'Com fer viable l'escola a temps complet a Catalunya? Aportacions de la comunitat educativa', elaborat per la sociòloga experta en el temps, Elena Sintes Pascual va ser el document de treball que va centrar el debat i les reflexions de la Jornada.

En la inauguració es va comptar amb la participació de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral.  L'FMC va estar representada per Teresa Sambola, cap del servei d'Educació de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat i coordinadora tècnica de l'Àmbit de Drets Socials de la Federació de Municipis de Catalunya, que va participar en la taula 'Diàleg a 5 bandes', amb representants de la Iniciativa per a la Reforma Horària, les entitats municipalistes (FMC i ACM) i l'entorn municipal/educatiu.

La representant de l'FMC va posar de manifest la implicació dels ajuntaments, que porten més de 35 anys creant xarxes i articulant sinergies amb els agents del territori. Va defensar la necessitat de ser realistes amb el que pot representar la implementació del model de jornada compactada, el lleure té un cost i cal estar alerta de les desigualtats creixents que es poden generar degut als preus de les activitats extraescolars.