Es publica la convocatòria de subvencions adreçada a les entitats locals per respondre a les despeses extraordinàries realitzades i generades pel transport d'aigua mitjançant vehicles cisterna per a l'abastament de població






11/04/2016

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de 180.000 euros, que es finançaran amb càrrec a la partida següent dels pressupostos de l'Agència Catalana de l'Aigua: capítol 4, Transferències corrents, article 46, A ens locals i corporacions locals.

La convocatòria es regeix per les bases reguladores que es publiquen a l'annex de la resolució.

Poden ser objecte de subvenció les despeses extraordinàries realitzades per les entitats locals per a la prestació del servei d'abastament d'aigua apta per al consum humà, mitjançant el seu transport amb vehicles cisterna, a fi de resoldre un problema de manca de potabilitat o d'escassetat de recurs. Les despeses esmentades s'han de referir exclusivament a les generades pel transport de l'aigua amb vehicles cisterna o similars. Els imports subvencionables no inclouen l'IVA. Les despeses objecte de subvenció han d'haver estat realitzades dins del període comprès entre l'1 de gener de 2016 i el 30 de juny de 2016. No són objecte de subvenció les despeses originades per la compra, el manteniment o la reparació de cisternes o vehicles de transport.

Poden optar a les subvencions les entitats locals de Catalunya que hagin realitzat despeses per a la prestació del servei d'abastament d'aigua apta per al consum humà mitjançant el seu transport amb vehicles cisterna, en els termes, les condicions i els requisits que estableixen aquestes bases.

L'ens local interessat en la subvenció ha d'adreçar a l'Agència Catalana de l'Aigua un acord de sol·licitud de l'òrgan competent en el qual s'expressin les circumstàncies que motiven la petició, preferentment per via telemàtica a la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el model de l'annex 1 de les bases. La sol·licitud s’ha de presentar abans del 31 de juliol de 2016.

Els gestors d’EACAT trobareu aquest servei amb la denominació "ACA – Subvenció transport aigua amb cisternes 2016”.