Així ho van acordar en una reunió que van mantenir el dijous 21 d'abril, i a la qual hi va assistir Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar






22/04/2016

El president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, en finalitzar la reunió mantinguda amb els presidents de les federacions territorials vinculades a la FEMP, va afirmar que no existeix cap norma que impedeixi als ajuntaments reinvertir el seu excedent de tresoreria i poder gastar-lo en polítiques actives d’ocupació.

També va negar que, com argumenta el ministeri que dirigeix Cristóbal Montoro, la Unió Europea impedeix aquesta reutilizació de l’estalvi generat per l’Administració local durant el passat exercici, estimat en un 0,5% del PIB i que representa uns 5.000 milions d’euros.

La reunió de presidents de federacions territorials, que representen municipis i províncies de tota Espanya i de diferents colors polítics, va acabar amb l’acord unànime d’exigir al govern de l’Estat que permeti als ajuntaments utilitzar aquest superàvit en serveis al ciutadà.

Caballero va argumentar que aquesta es tracta d’una reclamació justa, perquè l’Administració local no només és l’única complidora amb els objectius de dèficit, sinó que fins i tot presenta resultats positius d’estalvi i que, per tant "és inacceptable” que el govern no ho permeti.

L’acord amb els presidents territorials serà portat a la Junta de Govern de la FEMP del dimarts de la setmana vinent i, posteriorment, a la reunió de la CNAL, prevista per a aquella mateixa tarda.