Els dies 9 i 10 de juny les entitats membres de la Xarxa Asil.cat organitzen el Seminari 'El dret d'asil a Europa: models i reptes en l'acollida de persones amb necessitats de protecció internacional', al CaixaForum






23/05/2016

L’objectiu del Seminari és analitzar i comparar els sistemes d’acollida de diferents països europeus, sobre la base del que estableix la Directiva europea d’acollida 2013/33/UE, per tal d’avançar cap a la definició d’una política pública en matèria de protecció internacional a Catalunya. Per aquest motiu, el primer dia s’hi ha convidat representants d’entitats i institucions especialitzades en asil de Noruega, Suècia, Bèlgica, Alemanya, Itàlia i Espanya. En aquest context, el Seminari se centrarà en analitzar models de gestió pública i/o privada de l’acollida de persones sol·licitants d’asil i en determinar quin ha de ser el paper dels municipis i les regions en l’acollida d’aquestes persones.

El segon dia se centrarà en la situació d’aquells col·lectius que per la seva situació d’especial vulnerabilitat requereixen de condicions d’acollida específiques, com són les persones víctimes de tortura, les víctimes del tràfic d’éssers humans, els menors no acompanyats, els refugiats d’edat avançada i les persones amb trastorns psíquics.

El Seminari va adreçat principalment al personal tècnic i polític de les administracions públiques, als membres del món acadèmic i el personal de les entitats especialitzades en asil, immigració i drets humans, però també a qualsevol persona interessada en la matèria.