Resolució PRE/1224/2016, de 12 de maig, publicada al DOGC número 7122, de 18 de maig de 2016

23/05/2016

Les convocatòries són d'abast anual o pluriennal i són subvencionables els supòsits següents:

A.- El disseny i l'elaboració d'un pla de polítiques de dones, que d'incloure un diagnòstic quantitatiu i qualitatiu, les línies estratègiques, les accions a desenvolupar, les estructures de coordinació i seguiment i la vigència, i que ha de ser com a mínim de tres anys.

B.- El disseny i Implementació de projectes, programes o activitats que incorporin la perspectiva de gènere. Que podran consistir en: Activitats per a la commemoració de diades significatives, com a mínim, les del 8 de març i el 25 de novembre; Activitats adreçades a les dones amb una calendarització anual; Elaboració de materials de difusió i accions de sensibilització; Disseny i implementació de programes formatius, de reciclatge, d'habilitats i de capacitats en diferents formats i suports adreçats a les dones amb una calendarització anual; Elaboració de projectes de recerca, en àmbits culturals, empresarials, socials, etc. vinculats a les dones i al territori; Elaboració d'un programa específic d'incorporació del treball transversal i de la perspectiva de gènere al si de l'organització municipal o supramunicipal.

Els ens locals poden presentar com a màxim un total de dues accions, ja sigui un supòsit A i un de B o dues accions del supòsit B.

Import de la subvenció arribarà fins a un màxim de 4500 € en el supòsit A i fins a un màxim de 4000 € en el supòsit B.

Són entitats beneficiàries els municipis, els consells comarcals, els consorcis de caràcter local, les entitats municipals descentralitzades i altres entitats supramunicipals situats a Catalunya, excepte les diputacions provincials.

No es pot atorgar subvenció als ens locals que tinguin subscrit un contracte programa amb l'Institut Català de les Dones l'any de la convocatòria, excepte els ens locals que presentin un projecte de disseny i elaboració d'un pla de polítiques de dones.

Aquesta Resolució deroga la Resolució BSF/728/2015, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions als ens locals per finançar les despeses derivades de l'elaboració, la implementació o el desenvolupament de polítiques de dones.