El procés participatiu Àgora Terrassa ha estat seleccionat com a una bona pràctica i inclosa al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals que impulsa la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals






23/05/2016

L'administració local ha destacat en un comunicat l'aportació innovadora i de qualitat en l'àmbit de la participació ciutadana.

Àgora Terrassa va ser impulsada pel consistori al 2013 i desenvolupada fins al 2015, i era un espai obert de diàleg per establir dinàmiques de consens, després de l'impuls inicial va passar a liderar el projecte la comissió dinamitzadora, formada per persones procedents de diferents àmbits.

El procés va recollir més de 200 preguntes en la seva diagnosi de la localitat, que es van traduir en sessions de treball, amb la participació de 180 persones, i 30 projectes que van tenir més de 3.000 participants.

D'entre algunes de les iniciatives que van sorgir, destaquem ArlliBRE, que es tractava d'un intercanvi de llibres a la ciutat que es dipositaven als arbres, aprofitant els que van caure per les ventades de desembre de 2014.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de deu mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de bon govern i gestió municipal.