Són subvencionables les obres de rehabilitació que tenen com a finalitat la conservació, la millora de la qualitat i la sostenibilitat, i l'accessibilitat de l'edifici, segons les especificacions tècniques descrites a l'annex 3

30/05/2016

Poden ser beneficiaris de les subvencions les juntes de propietaris, les agrupacions de juntes de propietaris i els propietaris únics d'edificis d'habitatges. En el cas previst a l'article 19.2.b) del Reial decret 233/2013, de 5 d'abril, també podran ser beneficiàries les administracions públiques, els organismes i altres entitats de dret públic, així com les empreses públiques i societats mercantils participades íntegrament o majoritàriament per les administracions propietàries dels habitatges.

L'import màxim inicial de la dotació pressupostària d'aquestes subvencions és de 3.000.000 d'euros, amb càrrec a la partida pressupostària D/780.0001 del pressupost de l'Agència per a l'any 2016. El crèdit inicial disponible es podrà modificar d'acord amb la normativa vigent.

Aquesta dotació prové de fons estatals, segons el Conveni signat en data 22 de juliol de 2014 entre el Ministeri de Foment i la Generalitat de Catalunya per a l'execució del Pla estatal de foment del lloguer d'habitatges, la rehabilitació edificatòria i la regeneració i rehabilitació urbanes, 2013-2016.

La dotació es distribueix de la manera següent:

a) Sol·licituds amb concurrència pública competitiva: 1.800.000 euros.

b) Sol·licituds amb concurrència pública no competitiva: 1.200.000 euros.

S'estableixen els terminis següents per a la presentació de sol·licituds:

a) Per a les sol·licituds de subvenció subjectes a concurrència pública competitiva per a actuacions descrites a la base 10.1, el termini de presentació s'inicia l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i finalitza el 30 de juny de 2016.

b) Per a les sol·licituds de subvenció subjectes a concurrència publica no competitiva per a actuacions descrites a la base 10.2, el termini de presentació s'inicia a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i finalitza el 30 de setembre de 2016.

S'exclouen d'aquesta convocatòria les actuacions de rehabilitació d'edificis d'ús residencial de la ciutat de Barcelona i de l'àrea metropolitana de Barcelona, que es regeixen per les bases i les convocatòries aprovades pels consorcis d'habitatge respectius.