El text, formulat conjuntament pels ajuntaments metropolitans de l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, i Sant Feliu de Llobregat reclama al Ministeri de Foment i a Adif que és necessari prioritzar l'execució d'aquelles actuacions ja previstes en el Pla de Rodalies 2009 que el Govern central ha oblidat en un calaix sense dotació econòmica ni calendari per a dur-les a terme. La xarxa pateix gairebé cada dia incidències, retards i avaries causades per la manca d'inversions de l'Estat






01/06/2016

En aquest sentit, l'àrea metropolitana de Barcelona i els municipis que l'integren necessiten que Rodalies es reconverteixi en un metro regional competitiu que doni resposta, des del transport públic, a la demanda creixent de mobilitat de connexió i comunicació segura entre les ciutats i pobles metropolitans i que, per extensió, millori les condicions de sostenibilitat ambiental de tota la metròpolis, un dels gran reptes que ha d'afrontar la metròpolis a curt i mitjà termini.

És aquesta manca d'infraestructures la raó principal de l'ús insostenible del cotxe per als desplaçaments, especialment entre la segona i la tercera corones metropolitanes. Les esperades infraestructures han de servir per disminuir el tràfic de vehicles privats, principal font de contaminació atmosfèrica i una de les causes de l'escalfament global. Per aquest motiu, a través del manifest Ara Rodalies s'exigeix al govern de l'Estat un calendari dels treballs per escrit i aprovat que mostri el compromís, aquest cop ineludible, de dur a terme les obres tants anys reivindicades.