Acord GOV/77/2016, de 7 de juny, publicat al DOGC número 7138, de 9 de juny de 2016

21/06/2016

El Programa, que té una durada de 3 anys, té les funcions següents:

a) Dissenyar, elaborar i establir les bases per a la implementació, la renovació i l'avaluació del Pla integral del poble gitano de Catalunya.

b) Impulsar la creació d'una nova estructura que consolidi el reconeixement i la participació institucional del poble gitano a la societat catalana.

c) Analitzar nous circuits de col·laboració i metodologies d'intervenció que permetin donar resposta als reptes de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de manera més efectiva, eficient i sostenible.

d) Planificar accions transversals a la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària que contribueixin a incrementar l'impacte social dels projectes de territori.

e) Definir processos participatius estables i un diàleg continu entre la ciutadania i la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària.

f) Incorporar la cultura d'innovació en l'estructura, els projectes i els equips de treball de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària.

g) Desplegar estratègies per implementar actuacions d'èxit en els àmbits d'educació, treball, cultura, justícia, salut, habitatge, interior, mitjans de comunicació, foment de l'associacionisme i ens locals.

h) Dirigir les accions dels diferents departaments de l'Administració de la Generalitat, ens locals, projectes i equipaments en matèria de poble gitano i innovació social.

i) Fomentar el disseny i la implementació de polítiques d'innovació social a la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària alineades amb els objectius de l'Agenda 2020.