La Direcció General d’Afers Religiosos ha publicat recentment la Guia per al respecte a la diversitat de creences a la via pública, destinada principalment a les corporacions municipals, i que vol esdevenir un instrument de referència per abordar les demandes que formulen les entitats religioses a l’hora de dur a terme activitats en la via pública o en equipaments públics






05/09/2016

La Guia està basada en un material previ que va editar l’any 2013 l’Observatorio del Pluralismo Religioso en España, però en cap cas és una simple traducció del text original. Cal tenir en compte que Catalunya disposa de legislació pròpia en di­versos àmbits que afecten aquesta guia, de manera que s’ha fet necessari adaptar-lo a les especificitats i la normativa pròpia del nostre país.

En aquest sentit, aquesta publicació ha estat producte de l’esforç conjunt de diverses unitats del govern de la Generalitat. Singularment de la Direcció General d’Afers Religiosos i de la Direcció General d’Administració Local, del Departament de Governació i Relacions Institucionals, però també de la Direcció General de Qualitat Ambiental i de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Aquesta és la quarta Guia que ha editat la Direcció General d’Afers Religiosos en els darrers mesos. Anteriorment s’han publicat la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres penitenciaris, als centres sanitaris i als centres educatius de Catalunya.