La jornada de finalització és el 7 de juliol, a Barcelona






27/06/2016

La Conferència final ‘Ciutats Orientadores: millorant conjuntament els serveis d'orientació', que tindrà lloc el proper 7 de juliol a Barcelona, té per objectiu  compartir els resultats obtinguts al llarg del projecte Guiding Cities (Ciutats Orientadores).

En concret, es presentarà el model de ciutat orientadora i el conjunt d'eines d'anàlisi, seguiment i benchmarking per a la millora de la qualitat, la innovació i l'accés als serveis d'orientació en contextos locals.

El projecte Guiding Cities promou la col·laboració entre els diferents agents implicats en l'àmbit de l'educació i l'orientació, amb l'objectiu de millorar la planificació estratègica dels recursos i serveis que permetin reduir l'abandonament escolar prematur i que donin suport a les transicions i trajectòries personals i professionals que han d'afrontar les persones al llarg de la seva vida.

Es tracta d'un projecte aprovat en el marc del Programa Erasmus + de la Comissió Europea, coordinat pel DEP Institut, que compta amb la participació d'organitzacions públiques i privades de 4 països europeus (Espanya, Grècia, Itàlia i Romania). La Diputació de Barcelona n'és una d'elles i participa en el projecte en línia amb el Pla Pilot d'Orientació de suport a les transicions educatives desenvolupat per reduir l'abandonament escolar prematur a la demarcació de Barcelona.

(Font: Butlletí dels governs locals i Europa)