La Xarxa es va crear a Granollers l’11 de març de 2014, amb l'objectiu d’articular la xarxa de ciutats per la pau a Catalunya i donar veu al municipalisme català en qüestions relatives al foment de la pau i la convivència






05/07/2016

La Xarxa catalana agrupa els 200 municipis membres de la xarxa internacional Mayors for Peace i es va crear sota l’empara de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona. Es va encarregar a una Comissió executiva, formada pels alcaldes i alcaldesses de diversos municipis proposats per l'FMC i l'ACM, treballar per estructurar la Xarxa. Actualment formen part d'aquesta Comissió Granollers, la Garriga, Manlleu, Gavà, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Figueres, Cervera i Vallromanes.

El dilluns 4 de juliol, Gavà va acollir la primera Assemblea General de la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau a Catalunya, on es va presentar la seva estructura i les línies de treball. Josep Mayoral, alcalde de Granollers, va ser reelegit president de la Xarxa catalana.