La Setmana Europea de la Mobilitat, per sensibilitzar sobre les conseqüències negatives de l'ús irracional del cotxe a la ciutat i els beneficis de l'ús de mitjans de transport més sostenibles, té lloc del 16 al 22 de setembre






19/09/2016

En aquest context, el 22 de setembre les ciutats europees celebraran l'esdeveniment ‘A la ciutat, sense el meu cotxe!', que pretén trobar noves solucions als problemes associats a l'augment del trànsit a les ciutats.

La Comissió Europea ha establert dos objectius per a la mobilitat urbana: eliminar gradualment els cotxes dièsel de les ciutats d'aquí a 2050 i fer una transició cap a una logística urbana d'emissions zero en els principals centres urbans d'aquí a 2030. Amb aquesta perspectiva estratègica s'han establert quatre àrees prioritàries per a 2016: innovació, digitalització, descarbonització i ciutadania. L'eslògan d'aquest any, ‘Mobilitat Intel·ligent. Economia Potent', vol destacar l'impacte positiu que una mobilitat intel·ligent pot tenir sobre l'economia.