Aquests convenis entre la Generalitat de Catalunya i les quatre diputacions provincials permetran que aquestes abonin als ens locals els imports pendents de pagament del PUOSC i del Fons de Cooperació Local






11/07/2016

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va presidir dilluns 11 de juliol al Palau de la Generalitat la signatura d'un conveni de col·laboració amb les diputacions catalanes per al desenvolupament del Pla Extraordinari d’Assistència Financera Local 2016.

Les actuals condicions econòmiques i financeres de la Generalitat i els problemes transitoris de liquiditat han provocat que alguna de les obligacions reconegudes pel Govern als ens locals estigui pendent de pagament, cosa que pot afectar el finançament dels serveis públics que presten els ens locals. Els convenis signats tenen per objectiu donar una resposta efectiva a aquesta situació i donar compliment al compromís del Govern de trobar vies per reduir el deute pendent amb les administracions locals.

En virtut de l’acord signat, les diputacions, en exercici de les seves competències de suport i assistència, es faran càrrec de les necessitats financeres dels ens locals derivades del deute, reconegut per la Generalitat i pendent de pagament en l’actualitat, dels imports del PUOSC de manteniment i del Fons de Cooperació Local. Les diputacions aportaran un total de 87.619.715,91 euros, que es reparteixen de la manera següent:
 
·         Diputació de Barcelona: 40.881.652,94 euros
·         Diputació de Girona: 15.155.194,09 euros
·         Diputació de Tarragona: 15.681.094,03 euros
·         Diputació de Lleida: 15.901.774,85 euros

Els convenis regulen les condicions en què les diputacions assumiran les necessitats financeres dels ens locals i el procediment de devolució i rescabalament d’aquests imports a les diputacions per part de la Generalitat.

Les diputacions faran efectiu el pagament dels imports als ens locals en el termini màxim d’un mes a partir de la signatura del conveni. Un cop fets els pagaments, les diputacions notificaran a la Generalitat les quantitats abonades a cadascun dels ens locals. La Generalitat es compromet a fer efectives a les diputacions aquestes quantitats durant l’exercici 2016, i estableix com a data límit de cancel·lació del deute el 31 de desembre de 2016. L’acord també inclou el compromís de totes les parts de formalitzar, al gener del 2017, un conveni per al desenvolupament d’un pla de les mateixes característiques per a l’any vinent.