Aquest congrés, organitzat pel Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya (FòrumSD) i la col·laboració, entre d'altres, de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, se celebra del 23 al 25 de novembre a Girona, i reuneix ombudsman de tot el món






23/11/2016

El principal objectiu de la iniciativa és consolidar el compromís dels municipis en la defensa i promoció dels Drets Humans, tal i com estableix la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.

El Congrés es desenvoluparà sota el lema ‘Pensem globalment, defensem localment’ i vol ser el marc en el qual s’aprovi l’anomenada Declaració de Girona, una reivindicació del paper dels ombudsman en la protecció dels Drets Humans. El simposi també s’ha fixat com a objectius promocionar les defensories locals i potenciar el treball en xarxa entre aquestes institucions.

El president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, intervindrà en la taula rodona sobre Desenvolupament dels drets humans i de la CESDH a les ciutats, que té lloc el dimecres 23. Aquesta taula rodona té l'objectiu d'aconseguir compromisos dels responsables polítics per avançar en l’aplicació de la CESDH i consolidar i promoure la institució de l’ombudsman a les normatives legals.

El moderador de la taula és Joan Manuel del Pozo, síndic i professor de Filosofia de la Universitat de Girona i intervenen, a més del president de l'FMC, Miquel Buch, president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar; Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet; i Álvaro Gil Robles, ex-defensor del pueblo, ex-comissari DDHH del Consell d’Europa i director de la Fundación Valsaín.