Al nou redactat s’han inclòs observacions formulades per la Federació de Municipis de Catalunya en el sentit de poder aplicar les mesures adients per augmentar el parc social d’habitatges de lloguer i per evitar la manca d’habitatge de persones en risc d’exclusió residencial, amb la dotació pressupostària necessària per dur-ho a terme






14/07/2016

El passat 5 de juny va tenir lloc una Cimera al Palau de la Generalitat arran de la suspensió per part del Tribunal Constitucional d’una part de la Llei d’emergència habitacional. Aquesta llei, que ja havia estat aprovada per unanimitat al Parlament, establia mesures que tenien per objecte protegir als més desfavorits. En la Cimera es va arribar a l’acord d’intentar suplir allò que havia quedat suspès pel TC.

Després de diverses reunions entre tots els afectats per tal de donar resposta a tot allò que estava suspès, es pot anunciar que a dia d’avui ja hi ha un text tancat, amb un acord consensuat de gran part de tots els implicats, entre els quals hi ha la Federació de Municipis de Catalunya, l’ACM, el Departament de Governació, el Consell de col·legis de l’Advocacia (que ha donat l’aval jurídic), l’Ajuntament de Barcelona, etc... El nou text de la llei es basa en altres paràmetres i, per tant, no xocarà en cap cas amb tot el tema competencial. Es preveu que pugui ser aprovada durant el proper mes de setembre.

Des de la Federació de Municipis de Catalunya es considerava imprescindible i urgent coordinar accions municipals i compartir estratègies i calendari, per tal de no retrocedir en la protecció del dret a l'habitatge, complint així amb el compromís públic que com a administracions assumim envers els nostres ciutadans. Per aquest motiu, des de la nostra entitat vam demanar que el nou text recollís observacions en el sentit de de poder aplicar les mesures adients per augmentar el parc social d’habitatges de lloguer i per evitar la manca d’habitatge de persones en risc d’exclusió residencial, amb la dotació pressupostària necessària per dur-ho a terme. Aquestes observacions han estat recollides en el nou redactat.