Aquesta convocatòria de subvenció és un instrument que es posa a l'abast dels ens locals per al foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica dels residus municipals i per desenvolupar una estratègiade gestió de la matèria orgànica dels residus municipals

21/07/2016

El termini per presentar sol·licituds en aquesta convocatòria serà fins al 30 de setembre de 2016.

L'import total, de set-cents cinquanta mil euros (750.000 €), que s'assigna a la convocatòria per al 2016, s'aplicarà a la partida pressupostària 460.16.04 amb càrrec als pressupostos de l'Agència de Residus de Catalunya per a l'any 2016.

Aquest pressupost es distribuirà en quatre tipus de projectes:

a) Projectes A. Projectes de noves implantacions i ampliacions de l'àmbit de la recollida selectiva de la FORM o d'autocompostatge com a via exclusiva de gestió de la FORM, el 50% del pressupost.

b) Projectes B. Projectes per impulsar millores quantitatives i qualitatives de la recollida selectiva de la FORM o per a l'autocompostatge com a via complementària de gestió de la FORM, el 30% del pressupost.

c) Projectes C. Realització de diagnosis de la recollida selectiva i plans d'actuació per a les implantacions o millores de la recollida selectiva, el 10% del pressupost.

d) Projectes D. Projectes singulars d'interès general que fomentin l'economia circular en l'àmbit municipal, el 10 % del pressupost.

L'assignació pressupostària d'aquesta convocatòria pot ser objecte d'ampliació d'acord amb la normativa d'aplicació i segons la disponibilitat pressupostària.

Els fons no emprats en un tipus de projectes es podran reassignar a una altra tipologia, prioritzant els projectes, per aquest ordre: A, B, C i D.

Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada, de conformitat amb el que preveuen els articles 107, 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l'article 76 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, davant del conseller de Territori i Sostenibilitat, en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà del dia que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat.