Des del passat 20 de juliol els ciutadans del 90% dels ajuntaments de Catalunya ja poden utilitzar el nou sistema idCAT_Mòbil per a fer tràmits en línia de forma molt fàcil, segura i gratuïta






26/07/2016

L’idCAT Mòbil s’ha activat a més de 900 administracions locals que utilitzen la tramitació electrònica e-TRAM de l’AOC. L’idCAT Mòbil és un sistema d’autenticació i signatura electrònica per a realitzar tràmits en línia que, a diferència dels certificats digitals, no requereix instal·lar cap programari ni recordar cap contrasenya i, per tant, és molt més usable i pràctic. L’idCAT Mòbil es basa en l’enviament de contrasenyes d’un sol ús al telèfon mòbil en el moment que la persona realitza el tràmit telemàtic, de la mateixa forma que fa temps que ja fan moltes entitats financeres i xarxes socials.

A més, permet identificar-se i signar a través de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador i les signatures electròniques produïdes tenen valor legal i són adients per a tràmits amb un nivell de seguretat mitjà d’acord a la normativa vigent.