Tenen lloc els dies 16, 17 i 18 de setembre de 2016 i posen en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per a difondre i conservar el patrimoni cultural, fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, el voluntariat, els col·lectius minoritaris, els projectes exemplars de col·laboració i finançament públic-privat i activitats, en les quals les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni






16/09/2016

Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2016 a Catalunya comença avui i s'allargarà tot el cap de setmana. La sessió plenària del programa de les Jornades Europees de Patrimoni al Consell d’Europa ha decidit dedicar l'edició d'enguany a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del Patrimoni agrupades com a comunitats patrimonials.

Les JEP són la festa del patrimoni i els diferents municipis i entitats organitzen un seguit d'activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions...  Consulta-les totes a la nova agenda en línia, un espai perquè tots els usuaris tinguin al seu abast, sigui a través de l'ordinador o a través d'un dispositiu mòbil, la programació completa de les JEP 2016.

Les JEP, coorganitzades per l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner, són l’esdeveniment cultural participatiu més important d’Europa, en el qual ajuntaments, entitats i agrupacions culturals locals d’arreu d’Europa organitzen activitats amb un clar objectiu: facilitar els recursos necessaris per descobrir i viure el patrimoni cultural, concebut com un bé comú tant a nivell local com a nivell europeu.