Se celebrarà els dies 24 d’octubre, 17 de novembre i 15 de desembre de 2016 a l'Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra






09/09/2016

Enguany, el Seminari manté l’estructura habitual de tres sessions en les quals es tractaran temes molt diversos amb ponents de contrastada experiència i d’enorme vàlua professional i acadèmica. Algunes ponències seran estrictament sobre negociació col·lectiva, i d'altres tractaran temes vinculats a l’ocupació pública local, a l’ètica i a les responsabilitats públiques.

El Seminari s'inaugurarà l'octubre amb una Taula rodona que analitzarà la trajectòria que ha tingut, i que tindrà, l’Acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants (2015-2017), signat l’any 2015, pels agents socials i les entitats municipalistes. En la mateixa sessió, ens centrarem en les noves formes de prestació dels serveis públics locals després de les darreres reformes de la legislació local, i en com aquestes han incidit en els drets dels empleats públics locals.

La sessió del mes de novembre abordarà l’estat actual de l’ocupació pública local, oferint-nos una visió global de la plantilles locals. També s'exposarà de forma més concreta l’afectació de la legislació de la crisi a la consolidació de l’ocupació temporal i als processos de funcionarització que va encetar l’Estatut bàsic de l’empleat públic. Finalment tractarem un dels temes candents de la negociació col·lectiva pública, com és el deure de negociar de bona fe per part de les administracions públiques.

La tercera i última sessió del seminari, que tindrà lloc el mes de desembre, estarà íntegrament dedicada a l’ètica i responsabilitats públiques: anàlisi de la figura dels "public compliance officers”; significat de l’ètica pública als governs locals; i l’ètica i la integritat institucional per mitjà de l’elaboració dels codis de conducta de les entitats locals.