El 5 i 6 d'octubre es celebra a Granollers l'Assemblea general de la Xarxa de Ciutats pel Clima, formada per uns 300 municipis espanyols compromesos en la lluita contra el canvi climàtic






05/10/2016

L'Assemblea precedirà la Jornada "El paper dels governs per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible després de la Cimera de París". La jornada del dia 6 tractarà els compromisos internacionals per als governs locals a partir de la Cimera de París, l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, i quines actuacions de mitigació i adaptació estan duent a terme les ciutats per assolir-los. També s'hi realitzaran tallers sobre com reduir emissions en l'àmbit de l'energia, la mobilitat i els residus, que estaran dinamitzats per experts en les matèries.

La Xarxa de Ciutats pel Clima és la secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) formada pels Governs Locals que incorporen en les seves polítiques la protecció del clima. Actualment, en els municipis de la Xarxa hi resideix més del 60% de la població espanyola. Des de la seva constitució, l'1 de juny de 2005, la Xarxa coordina i impulsa les polítiques locals de lluita contra el canvi climàtic de les ciutats i pobles espanyols, amb el suport de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.

L'Ajuntament de Granollers és soci fundador de la Xarxa, on es va adherir el mateix 2005. L’alcalde, Josep Mayoral i Antigas, va ser designat com a representant polític per l’Assemblea general i des del 2012 en va ser nomenat vicepresident.