La Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals va culminar el passat dissabte 15 d'octubre a Bogotà amb l'anunci de la nova presidència de Ciutats i Governs Locals Units i amb l'adopció del 'Compromís i Agenda d'acció de Bogotà' com a principal conclusió política d'aquest congrés






28/10/2016

Durant quatre dies més de 4.000 participants de més de 100 països s'han reunit amb el lema 'Veus locals per a un Món millor'.

El Compromís i Agenda d'Acció és el resultat d'un extens i profund procés de consulta amb els membres de CGLU de tot el món, incloent electes locals i professionals dels governs locals que representen governs metropolitans, ciutats mitjanes i perifèriques, petits municipis i administracions regionals.

Aquestes consultes van incloure els debats desenvolupats com a part de les negociacions globals, com l'Agenda 2030 i Hàbitat III, així com aquells debats portats a terme per CGLU com a part de la investigació realitzada per al IV Informe de l'Observatori Glboal de la Democràcia Local i la Descentralització.

El Compromís de Bogotà és seguit per l'Agenda d'Acció de Bogotà, una sèrie d'accions locals, nacionals i globals que seran necessàries per aconseguir les majors agendes globals de desenvolupament sostenible, incloent l'Agenda 2030, l'Acord de París sobre el Canvi Climàtic, i la Nova Agenda Urbana adoptada a l'Hàbitat III.

El Compromís de Bogotà i l'Agenda d'Acció és una contribució de CGLU al debat global sobre desenvolupament sostenible i complementa la Declaració de l'Assemblea Global de Governs Locals i Regionals a Hàbitat III, adoptada el 14 d'octubre, també en el marc del Congrés de CGLU. Hàbitat III es va celebrar a Quito, Equador, entre el 17 al 20 d'octubre 2016.