Els dirigents locals volen que Europa avanci més ràpid cap a una economia circular hipocarbònica que revitalitzi el creixement d'Europa, respectant al mateix temps el medi ambient. El Comitè Europeu de les regions (CDR) demana que la contractació pública ecològica sigui obligatòria per a les autoritats públiques a Europa i advoca perquè els incentius fiscals per a les matèries primes secundàries i el principi de 'qui contamina, paga' s'apliquin ràpidament i rigorosament. Aquestes són algunes de les recomanacions adoptades al ple del CDR a Brussel·les






02/11/2016

Les ciutats i regions reclamen mesures ambicioses i jurídicament vinculants per impulsar un model d'economia circular que preservi el valor dels productes i dels recursos, que sigui sostenible, amb baixes emissions de carboni, tecnològicament avançada i eficient en l'ús dels recursos i que també generi ocupació a Europa.

Els ens locals i regionals demanen a la Comissió que presenti una revisió exhaustiva de les exigències del disseny ecològic de la UE. Els membres del CDR estan d'acord en la necessitat d'examinar l'establiment de requisits de disseny ecològic dels productes i sectors.