Una resolució fa pública la convocatòria de subvencions destinades a cofinançar les despeses extraordinàries realitzades pels ens locals i generades pel transport d'aigua destinada al consum domèstic mitjançant vehicles cisterna, o per l'execució d'obres o d'actuacions d'urgència equivalents destinades a resoldre de manera immediata problemes de potabilitat o mancança d'aigua

07/11/2016

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de 300.000 euros. Poden ser objecte de subvenció les despeses extraordinàries realitzades per les entitats locals per a la prestació del servei d'abastament d'aigua apta per al consum humà, mitjançant el seu transport amb vehicles cisterna, o mitjançant l'execució d'obres o d'actuacions d'urgència equivalents, a fi de resoldre un problema de manca de potabilitat o d'escassetat de recurs.

Les despeses esmentades s'han de referir exclusivament a les generades pel transport de l'aigua amb vehicles cisterna o similars, o per l'execució d'obres o d'actuacions d'urgència equivalents. Als efectes d'aquesta convocatòria, s'entén per obres o actuacions d'urgència equivalents aquelles que tècnicament i econòmicament resulten més eficients que l'abastament amb vehicles cisterna per solucionar els problemes d'escassetat d'aigua o de contaminació.

Les despeses objecte de subvenció han d'haver estat realitzades dins del període comprès entre l'1 de gener de 2016 i el 31 de desembre de 2016.

No són objecte de subvenció les despeses originades per la compra, el manteniment o la reparació de cisternes o vehicles de transport. Tampoc són objecte de subvenció les despeses derivades de la redacció del projecte, la direcció i el seguiment d'obra o altres partides no corresponents a l'execució de l'obra, ni les despeses derivades de l'adquisició o l'arrendament de terrenys. Tampoc són objecte de subvenció les despeses per a la prestació del servei d'abastament d'aigua apta per al consum humà, mitjançant el seu transport amb vehicles cisterna que ja hagin estat objecte de subvenció per part de l'Agència Catalana de l'Aigua en el marc de la convocatòria feta pública per la Resolució TES/839/2016, de 21 de març.

Els ens locals sol·licitants poden presentar l'acord de sol·licitud i la documentació a què fa referència la base 3 abans del 31 de gener de 2017.