Del 16 al 19 de juny de 2017






03/04/2017

L'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP), és una xarxa d'intercanvis de més de 500 ciutats del món a les quals s'associen organitzacions de la societat civil i centres de recerca que desitgen desenvolupar, implementar i difondre experiències de democràcia participativa en l'àmbit local per aprofundir la democràcia al govern de les ciutats.

La XVII Confèrencia a Mont-real, amb el lema "Participació sense exclusió" ens convida a reflexionar sobre els nombrosos obstacles que impedeixen el ple exercici de la ciutadania i dels models de participació que afavoreixen l'expressió d'opinions, la contribució ciutadana i permeten que un major nombre de persones exerceixin la seva influència en els processos de presa de decisió.

Els desafiaments amb els quals s'enfronten les ciutats, les regions i els seus habitants són complexos. Concerneixen l'urbanisme, el "viure junts", la justícia, el medi ambient, la salut i molts altres temes més. Les solucions de futur es basaran en la intel·ligència col·lectiva i en una major complicitat amb els ciutadans. És per això que parlar de la manera de seguir conversant dins d'una comunitat revesteix tanta importància.