L’Acord crea la Comissió interdepartamental per coordinar l'acció transversal de les polítiques per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), configurada com a òrgan encarregat d'assegurar l'adequada coordinació de les polítiques LGBTI dels diversos departaments de la Generalitat d'acord amb l'article 8.2 de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre

10/11/2016

La Comissió té com a objectiu establir la coordinació entre els diferents departaments de l'Administració de la Generalitat en l'àmbit de no-discriminació de les persones LGBTI per tal d'impulsar les polítiques LGBTI i la seva aplicació de manera transversal i efectiva.

La Comissió té la composició següent:

a) La presidència, que és exercida per la persona titular del Departamentde Treball, Afers Social i Famílies.

b) La vicepresidència, que és exercida per la persona titular de la Direcció General d'Igualtat.

c) Les vocalies de caràcter permanent exercides per:

Una persona representant de cadascun dels departaments de l'Administració de la Generalitat. Les persones que ocupen cada vocalia, amb rang mínim de director general, i els seus suplents, són proposades pel seu propi departament i nomenades per la presidència de la Comissió.

d) Una persona assessora en matèria de no-discriminació de les persones LGBTI, designada per la Presidència de la Comissió.

e) La secretaria, que correspon a la persona responsable de l'Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals.

Si alguna persona que forma part de la Comissió, ja sigui titular o suplent,no pogués exercir el seu càrrec per absència o malaltia, per tal de facilitar la continuïtat del funcionament de la Comissió, se'n pot delegar la representació en qualsevol persona membre de la Comissió interdepartamental.

Correspon a la Comissió:

a) Impulsar la planificació mitjançant un Pla interdepartamental per a la no-discriminació de les persones LGBTI, que inclogui la fixació d'objectius, la programació d'actuacions, l'avaluació dels resultats obtinguts i la formulació de propostes de millora de les polítiques LGBTI.

b) Coordinar i col·laborar amb els departaments de l'Administració de la Generalitat en l'aplicació de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, d'acord amb els principis que estableix l'article 6 de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre.

c) Formular propostes al Govern i recomanacions als departaments de l'Administració de la Generalitat.

d) Intercanviar informació en matèria de no-discriminació de les persones LGBTI entre els diferents departaments.

e) Avaluar la implementació de les propostes que s'acordin, dins de la Comissió, proposades pel Consell Nacional LGBTI.

f) Fer el seguiment i l'avaluació de les actuacions anteriors.