Una resolució obre la convocatòria per a l'any 2016 de les subvencions previstes a l'Ordre TSF/296/2016, de 2 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al Programa de Treball i Formació






10/11/2016

Les línies són les següents:

Línia A: Treball i Formació adreçat a persones en situació d'atur no perceptores de prestacions o subsidi per desocupació i preferentment més grans de 45 anys,

Línia B: Treball i Formació adreçat a persones en situació d'atur beneficiàries de la renda mínima d'inserció,

Línia C: Accions de coordinació i suport tècnic.

Els ajuntaments i els consells comarcals o, en el seu lloc, els seus organismes autònoms, o les entitats amb competència en matèria de polítiques actives d'ocupació, desenvolupament local i de promoció de l'ocupació, dependents o vinculades a aquelles podran ser entitats beneficiàries d'aquesta convocatòria, segons la base 2 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/296/2016, de 2 de novembre, per a les línees A, B i C.

Els requisits per obtenir la condició d'entitat beneficiària estan recollits a la base 4 de l'annex 1 de l'Ordre TSF /296/2016, de 2 de novembre.

El termini de presentació de sol·licituds comença el dia següent a la publicació d'aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i finalitza el dia 21 de novembre de 2016, aquest inclòs.

Les sol·licituds s'han de presentar als llocs i pels mitjans a què fa referència la base 9 de l'annex 1 de l'Ordre TSF /296/2016, de 2 de novembre. La documentació a presentar amb la sol·licitud i la manera d'acreditar-se està recollida en la base 9 de l'annex 1 de l'Ordre TSF /296/2016, de 2 de novembre. El model de memòria s'annexa a aquesta Resolució.

Les actuacions de les línies A i B de subvenció s'han d'iniciar, com a màxim, el 31 de desembre de 2016. Es considera iniciada una línia de subvenció (A o B) quan ha iniciat, com a mínim, un contracte de treball de les accions d'experiència laboral. La resta de contractes de treball de les accions d'experiència laboral de cada línia de subvenció poden iniciar-se, com a màxim, el 31 de gener de 2017. Les accions d'experiència laboral i accions de formació vinculades als contractes de treball de 6 mesos, han de finalitzar, com a màxim, el 30 de juliol de 2017 inclòs. Les accions d'experiència laboral i accions de formació vinculades als contractes de treball de 12 mesos, han de finalitzar, com a màxim, el 30 de gener de 2018, inclòs. Les accions de coordinació i suport tècnic, han de finalitzar, com a màxim, el 30 d'agost de 2017 si estan vinculades a contractes de treball exclusivament de 6 mesos; o, com a màxim, el 30 de gener de 2018 inclòs, si estan vinculades a contractes de treball de 12 mesos.

Tal i com estableix l'últim paràgraf de la base 2, i d'acord amb el procediment de la base 11, ambdues de l'annex 1 de l'Ordre TSF /296/2016, de 2 de novembre, s'estableix a l'annex 2 d'aquesta Resolució la preassignació de contractes per demarcacions territorials, comarques i municipis. Les administracions locals que hagin signat un document de planificació estratègica en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament local amb altres agents del territori, tindran caràcter preferent en les possibles segones reassignacions, que es puguin realitzar, dins de la comarca o del territori, d'acord amb el pressupost disponible. Aquesta circumstància s'haurà d'indicar a la sol·licitud de subvencions.

El nombre màxim de contractacions a subvencionar d'experiència laboral, incloent tant les de la línia A com les de la B de l'article 1 d'aquesta Resolució, a una entitat beneficiària de l'article 2.a), és de 210. El nombre de personal tècnic de les accions de coordinació i suport tècnic a subvencionar a una entitat beneficiària de l'article 2.a), és: Entre 20 i 40 persones destinatàries de les accions d'experiència laboral i formació : 1 tècnic/a de coordinació i suport a jornada completa. Entre 41 i 210 persones destinatàries de les accions d'experiència laboral i formació: 2 tècnics/ques de coordinació i suport a jornada completa. La durada de l'acció de coordinació i suport tècnic serà de 7 o 12 mesos segons sigui la durada màxima de les accions d'experiència laboral subvencionades.

El procediment per a la concessió de les actuacions subvencionades en aquesta convocatòria és el procediment reglat tal i com estableix la base 11 de l'annex 1 de l'Ordre TSF /296/2016, de 2 de novembre

Un cop finalitzat el conjunt d'actuacions, es presentarà una justificació per a cada línia de subvenció, en els termes establerts a la base 17 de l'annex 1 de l'Ordre TSF /296/2016, de 2 de novembre. El termini per a la presentació de la justificació de les accions d'experiència laboral i de la formació serà de dos mesos a partir de la finalització dels contractes d'experiència laboral de sis mesos i un segon termini igualment de dos mesos a partir de la finalització dels contractes de dotze mesos. La despesa de l'acció formativa a justificar en cada termini serà la que correspongui a les persones destinatàries de les accions d'experiència laboral que es justifiquen en cada cas.

Per les actuacions de la línia C, coordinació i suport tècnic, la seva justificació estarà lligada a la darrera justificació que es presenti, de manera que si una entitat presenta una justificació per contractes de 6 mesos i una altra per contractes de 12 mesos, justificarà la totalitat de la despesa de coordinació i suport tècnic amb els contractes de 12 mesos.

L'òrgan competent per dictar la resolució, el termini màxim per concloure el procediment, el mitjà de notificació i el règim de recursos es regulen a la base 12 de l'annex 1 de l'Ordre TSF /296/2016, de 2 de novembre.