El taller estarà conduït per Olivier Terrien, ex-directiu del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d' Europa, que va tenir una participació molt important en l'elaboració de l'Estratègia per a la Innovació Democràtica i Bon Govern en el Nivell Local, adoptada pel Comitè de Ministres del Consell d’ Europa l'any 2008






23/11/2016

Aquesta sessió, presentada per Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac i vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, comptarà amb la participació, entre d'altres experts, del jutge Héctor Garcia Morago i de l'exalcaldessa de l'Ajuntament de Badalona, Maite Arqué, que interactuaran amb el ponent sobre aspectes d'interès de la participació ciutadana en l'acció dels governs locals.

Aquest segon cicle de trobades-taller 'Europa a debat' organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya té l'objectiu d’obtenir informació útil de primera mà dels experts sobre temes d’actualitat d’interès local des d’una òptica global i mantenir un diàleg amb els ponents. En les sessions pretenem generar reflexió i promoure la participació en el debat sobre com i en quina forma ens afecten certes decisions polítiques i econòmiques que es prenen des de l’àmbit de la Unió Europea; i, alhora, prendre consciència de com des de l l’àmbit local hem d’actuar en aquests temes que tenen un interès i un impacte directe en els nostres ciutadans.

Les següents sessions tindran lloc els dies 15 de desembre i 12 de gener de 2017, totes elles amb servei de traducció simultània.

El taller tractarà de l’aplicació de l'estratègia http://www.coe.int/t/dgap/localdemocracy/Strategy_Innovation/default_fr.asp i també de l’Addenda a la Carta Europea de l’Autonomia Local (CEAL) coneguda com a Carta d’Utrecht sobre participació dels ciutadans en el nivell local i que l’ Estat espanyol té pendent d’adhesió des de fa anys.

En el desenvolupament del taller hi ha prevista la Interactuació del ponent amb responsables de l’àmbit judicial, polític i professional. Les places son limitades a 35.