Tindrà lloc el 13 i 14 de desembre, a Barcelona. Hi participarà Lluïsa Moret en representació de l'FMC






17/11/2016

A Catalunya, les primeres experiències de participació política dels infants a la ciutat es van gestar a l'any 1997 mitjançant la creació d’un òrgan de participació infantil: els consells d’infants. Han passat ja vint anys i el camí recorregut ha portat a que 60 municipis, i alguns més, que segur que desconeixem, constituïssin òrgans de participació infantil perquè els infants i adolescents contribuïssin en la transformació del seu entorn.

En els últims anys s'ha concretat un marc jurídic que els impulsa i consolida garantint la participació infantil en el nostre territori (Llei14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència de Catalunya i el Decret 200/2013, de 23 de juliol, dels consells de participació territorial i nacional dels infants i adolescents de Catalunya).

Estem davant de grans reptes!! I el Simposi vol ser un espai d’anàlisi, deliberació, reflexió, confrontació i construcció compartida per impulsar la participació política de la infància als municipis.

Lluïsa Moret, presidenta de l'Àmbit de Drets Socials de la Federació de Municipis de Catalunya i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, participarà en la taula rodona sobre Govern, infància i ciutat, que tindrà lloc el dimecres 14 de desembre, a les 11:30 hores.

El Simposi Internacional està organitzat pel Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) i el Grup de Recerca en Pedagogia Social (GPS) de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.