La presidenta de l’Àmbit de Drets Socials de la Federació de Municipis de Catalunya i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; juntament amb el vicepresident de l’Àmbit, José Antonio Montero, alcalde de Montornès del Vallès, van presidir el passat divendres 18 de novembre la reunió de constitució de les permanents de l’Àmbit






22/11/2016

Tal com va explicar la presidenta de l'àmbit, aquest és molt ampli i amb un gran contingut de temes. D’acord amb el que es va acordar en la sessió plenària del passat 2 de juny, s'acorda treballar a partir de cinc espais permanents: Educació, Serveis Socials i Habitatge Social, Salut i Consum, Igualtat de Gènere, i Igualtat d’Oportunitats, Cicle de Vida i Ciutadania. Al llarg de la reunió es van plantejar als membres assistents que formaran part d’aquestes permanents quin serà el seu funcionament i la seva organització, enteses com espais més operatius, dinàmics i amb un contingut propositiu.

D'altra banda, el vicepresident de l’Àmbit, José Antonio Montero, va explicar la proposta de creació de grups de treball, que tinguin com a objectiu la concreció d’encàrrecs que sorgeixin de les necessitats dels membres de l’Àmbit. Aquests grups de treball han de tenir un funcionament autònom i una temporalitat concreta. Es va acordar la creació dels següents grups de treball: Contracte-Programa; Centres d’Atenció diürna per a infants i adolescents (Centres Oberts); Dependència; Habitatge i Pobresa Energètica (aquest, amb una certa urgència); Salut Pública; Planificació Escolar; Beques Menjador; Formació Professional; Consum; així com també un grup de treball en l’Àmbit de Ciutadania que abordi des d’una visió global l’acollida de refugiats.

En aquests propers dies, s’obrirà a tots els membres del plenari de l’Àmbit la informació amb la creació d’aquests grups de treball que estaran coordinats per un membre de la pròpia Permanent, per tal que es puguin inscriure en aquells que siguin del seu interès.