La Secretaria conjunta del programa Interreg Sudoe està preparant la 2a convocatòria de projectes. D'acord amb el calendari de les convocatòries establert, aquesta convocatòria s'obrirà durant el primer trimestre de 2017






24/11/2016

El Programa Interreg Sudoe recolza el desenvolupament regional en el sud-oest d'Europa finançant projectes transnacionals a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), un instrument financer de la Comissió Europea quina finalitat és l'ajut per al desenvolupament econòmic de les regions deprimides de la Unió Europea. Aquest Programa promou la cooperació transnacional per resoldre problemes comuns a les regions del sud-oest europeu, com la baixa inversió en recerca i desenvolupament, la baixa competitivitat de la petita i mitja empresa i l'exposició al canvi climàtic i a riscos ambientals.

El Programa Interreg Sudoe (abreviatura de Programa de Cooperació Interreg V-B Europa Sud-occidental) va ser aprovat per la Comissió Europea el 18 de juny de 2015 amb un pressupost de 141 milions d'euros. Els eixos prioritaris 1 (Recerca i innovació) i 5 (Medi ambient i eficiència de recursos) seran els únics eixos oberts per a aquesta convocatòria.

Posteriorment s'anunciarà més informació relativa al contingut d'aquesta convocatòria, en particular, l'import d'ajuda FEDER disponible, el calendari o els criteris d'admissibilitat i selecció. Per a la preparació de projectes s'ofereixen diverses eines, com la Guia Sudoe per a l'elaboració i la gestió dels projectes i la borsa de projectes.