El BOE de 2 de desembre ha publicat aquest projecte de llei, pel qual es transposa a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva 2014/25/UE, del Parlament Europeu i del Consell, de 26 de febrer de 2014

02/12/2016

La present llei té com a objecte la regulació del procediment d'adjudicació dels contractes d'obres, de subministrament i de serveis, quan contractin les entitats públiques i privades a què es refereix l'article 5.1, en l'àmbit d'una o més activitats contingudes als articles 8 a 14 d'aquesta llei, sempre que el seu valor estimat sigui igual o superior a:

a) 1.000.000 d'euros en els contractes de serveis especials de l'annex I.

b) 418.000 euros en els contractes de subministrament i de serveis diferents als esmentats en la lletra anterior, així com també en els concursos de projectes.

c) 5.225.000 euros en els contractes d'obres.

2. Així mateix, aquesta llei serà d'aplicació als procediments d'adjudicació dels contractes de concessió d'obres i dels contractes de concessió de serveix que licitin les entitats a què es refereix l'article 5.1, quan referint-se aquests contractes a una o més de les activitats recollides als articles 9 a 14 d'aquesta llei tinguin un valor estimat que sigui igual o superior al límit de 5.225.000 d'euros.

Queden fora de l'àmbit d'aplicació d'aquesta llei els contractes de concessió següents:

a) Els contractes de concessió d'obres o de concessió de serveis que es refereixin a les activitats en el sector de l'aigua que relaciona l'article 8, apartats 1 i 2.

b) Els contractes de concessió de serveis que es refereixin als serveis de loteria compresos en el codi CPV 92351100-7, adjudicats per una entitat contractant a un operador econòmic sobre la base d'un dret exclusiu.

L'atribució d'un dret exclusiu d'aquest tipus haurà de ser objecte de publicació al Diari Oficial de la Unió Europea. A aquests efectes el concepte de dret exclusiu no inclou els drets exclusius a què es refereix l'article 6.2.

c) Els contractes de concessió de serveis que siguin adjudicats per una entitat contractant a un operador econòmic sobre la base d'un dret exclusiu del qual aquest operador gaudeixi d'acord a una norma, reglament o disposició administrativa que resulti d'aplicació i la concessió de la qual s'ajusti al Tractat de Funcionament de la Unió Europea i als actes jurídics de la Unió Europea que estableixen normes comunes d'accés al mercat aplicables a les activitats contemplades als articles 9 a 14 d'aquesta llei.

No obstant l'anterior, quan la legislació sectorial de la Unió Europea a què es refereix el paràgraf precedent no prevegi obligacions de transparència, s'aplicarà l'article 79 relatiu a l'anunci de formalització.