L'FMC organitza per al dijous 12 de gener i dins del cicle 'Europa a debat: una mirada local', un taller per tractar sobre les smart city, ciutats dotades de mecanismes basats en les tecnologies de la societat de la informació i la comunicació, enfocats a millorar tant la gestió dels diferents serveis com la qualitat de vida dels seus habitants






15/12/2016

El taller estarà conduït per Francis Pisani, periodista francès, professor i consultor, expert en tecnologies de la informació i de la influència que tenen aquestes en el funcionament de les xarxes socials i culturals.

Es parlarà sobre com el concepte de ciutat intel·ligent s’ha introduït com un element estratègic per abastar els factors de producció urbana moderna en un marc comú i per posar en relleu la creixent importància de les TIC, el capital social i el medi ambient, en el perfil de la competitivitat de les ciutats. La importància d’aquests dos conceptes (capital social i capital mediambiental) és el que permet diferenciar una ciutat digital d’una ciutat convencional.

En el desenvolupament del taller hi ha prevista la interactuació del ponent amb responsables de l’àmbit polític, tècnic i professionals . Les places són limitades a 35.