Dimecres 21 de desembre s’ha reunit el Grup de treball d’Indústria de l’Àmbit de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l'FMC, amb l’objectiu de debatre les propostes del Pacte Nacional per a la Indústria, en el que hi participen les entitats municipalistes






21/12/2016

El Grup de treball ha considerat que el Pacte és una bona eina per crear les bases del canvi de model productiu que necessita Catalunya. També s’ha posat de manifest que perquè tingui èxit el Pacte Nacional per la Indústria ha de tenir el màxim consens per ser un instrument de canvi amb l’objectiu d’enfortir el nostre teixit productiu i que creï ocupació de qualitat.

L’FMC fa aportacions al document, ja que el municipalisme és un actor directe en el desenvolupament econòmic i industrial. Les administracions locals volem mantenir un compromís amb la indústria, com a factor estratègic del nou model productiu i un els motors del futur econòmic del país. Apostem per una indústria moderna, sostenible i renovada cap a la producció de béns de més valor afegit.

D'altra banda, en la reunió també s’han presentat les propostes de treball en matèria de polígons industrials, atès que aquest és un dels aspectes importants de les administracions locals. En aquest sentit, s’ha proposat impulsar una Llei de la gestió dels polígons o d’instruments d’ordenació i gestió, així com adequar els polígons industrials a partir de desenvolupar un Pla de Polígons en la mateixa lògica del Pla del Barris.