El SMI per a qualsevol activitat en agricultura, indústria i serveis, sense distinció de sexe ni edat dels treballadors, queda fixat en 23,59 euros / dia o 707,70 euros / mes, segons que el salari estigui fixat per dies o per mesos

09/01/2017

Aquest salari s'entén referit a la jornada legal de treball en cada activitat, sense incloure en el cas del salari diari la part proporcional dels diumenges i festius. Si es realitzés jornada inferior es percebrà a prorrata. Les noves quanties representen un increment del 8% respecte de les vigents entre l'1 de gener i el 31 desembre 2016.

D’altra banda, segons disposa la disposició transitòria segona, la nova quantia del SMI no afectarà a les referències contingudes en normes no estatals i relacions privades. És a dir, atès el caràcter excepcional de l'increment establert pel Reial decret, les noves quanties del SMI no seran aplicables;

a) ni a les normes vigents de les comunitats autònomes ni de les entitats que integren l'Administració local, que utilitzin el SMI com a indicador o referència del nivell de renda per determinar la quantia de determinades prestacions o per accedir a determinades prestacions, beneficis o serveis públics, excepte que expressament aquestes administracions indiquin el contrari.

b) ni a qualssevol contracte i/o pacte de naturalesa privada vigent a la data d'entrada en vigor de la norma que utilitzin el SMI com a referència a qualsevol efecte, llevat que les parts acordin l'aplicació de les noves quanties del SMI. Sense perjudici que hagin de ser modificats els salaris establerts en contractes o pactes de naturalesa privada inferiors en el seu conjunt i en còmput anual a les quanties del SMI vigent en cada moment en la quantia necessària per assegurar la percepció d'aquestes quanties.