Resolució de 10 de gener de 2017, publicada al BOE número 9, d'11 de gener de 2017

16/01/2017

La Resolució de 16 de setembre de 2016, de la Secretaria General del Tresor i Política Financera, per la qual es defineix el principi de prudència financera aplicable a les operacions d'endeutament i derivats de les comunitats autònomes i entitats locals estableix en el seu apartat tercer que «el cost total màxim de les operacions d'endeutament, incloent comissions i altres despeses, llevat de les comissions esmentades a l'annex 3, no podrà superar el cost de finançament de l'Estat al termini mitjà de l'operació, incrementat en el diferencial que correspongui segons el establert a l'annex 3 d'aquesta resolució.

Les comunitats autònomes i entitats locals que comptin amb eines de valoració pròpies o un assessorament extern independent poden determinar en el moment de l'operació el cost de finançament del Tresor d'acord amb la metodologia continguda a l'annex 2 d'aquesta resolució.

La resta d'Administracions, per conèixer el cost de finançament de l'Estat a cada termini mitjà, faran servir la taula de tipus fixos o els diferencials màxims aplicables sobre cada referència que publiqui mensualment, mitjançant Resolució, la Direcció General del Tresor. Els costos màxims publicats romandran en vigor mentre no es publiquin nous costos ».

D'acord amb aquesta obligació d'actualització mensual del cost de finançament de l'Estat a cada termini, es publica un nou annex 1.