Aquest segon congrés tindrà lloc a Barcelona entre els dies 12 i 14 de juny per donar resposta a algunes de les preguntes essencials que es formulen les ciutats que aposten per millorar el medi ambient urbà des de la gestió del paisatge urbà






01/02/2017

El concepte paisatge urbà amplia el tradicional d'espai públic, incorporant a aquells de titularitat o propietat pública, els espais privats en la part que són susceptibles de gaudi col·lectiu. Per això qualsevol gestor que, des del públic es limiti a actuar sobre el públic, ho estarà deixant de fer sobre alguns dels elements essencials que constitueixen el medi ambient urbà. La ciutat es percep a través del seu paisatge, però també a través de la forma en què la població utilitza els espais urbans. L'essencial no és la mera existència d'aquests espais, sinó la forma en què les persones es relacionen amb aquests espais i fan ús d'ells. El paisatge urbà és percepció i ús.

El congrés també pretén ser una modesta contribució a l'aplicació de la Nova Agenda Urbana sorgida de la Conferència Hàbitat III, que ha reconegut el paisatge urbà com a facilitador real de la funció socioeconòmica de la ciutat.